MED I ĐUMBIR: Kombinacija koja jača srce, liječi kašalj i pomaže probavu

Slatkoća meda uz oštru pikantnost đumbira možda nije kombinacija koje se lako možete sjetiti. Ali kombinacija meda i đumbira kombinira ne samo njihove brojne zdravstvene dobrobiti i ljekovita svojstva, već nudi i neobičnu ravnotežu slatkoće i začina kojoj nema premca.

Zdravstvene blagodati meda i đumbira

Olakšanje kašlja i prehlade

Tradicionalno, najpopularnija upotreba meda i đumbira zajedno bila je za liječenje kašlja, prehlade i drugih respiratornih problema. Nekoliko kultura širom svijeta koristi ovu kombinaciju za ublažavanje simptoma poput upaljenog grla ili curenja nosa.
Međutim, imajte na umu da se med ne preporučuje djeci mlađoj od godinu dana.

Možete ga koristiti kao pristupačni kućni lijek za brzo oslobađanje od simptoma. Koristite žlicu suhog đumbira u prahu ili svježeg soka od đumbira pomiješanog s jednakim količinama meda.

Ublažite mučninu

Đumbir se obično koristi za ublažavanje mučnine. To je posebno učinkovito za jutarnje mučnine i povraćanje tijekom trudnoće. Sličan učinak ima i čaj od đumbira s medom. Dodatak meda čini ga ukusnijim za ljude koji ne vole okus sirovog đumbira.

Pomaže u probavi

Smatra se da je tonik ili sirup od đumbira i meda dobra probavna pomoć zbog svojstvenih probavnih svojstava đumbira. Samo jedna žličica tonika od đumbira i meda može pomoći osobama sa slabim probavnim sustavom.

 

Štiti zdravlje srca

Antioksidativna svojstva ovog tonika mogu pogodovati funkcioniranju našeg srca. Umjereni učinci mješavine mogu olakšati napetost krvnih žila, a time smanjiti krvni tlak i šanse za stanja poput ateroskleroze, srčanog i moždanog udara.

Kako koristiti kombinaciju meda i đumbira?

Mnogo je načina na koje možete kombinirati med i đumbir. Neke od njih možete napraviti kod kuće, dok neke možete kupiti. To su jednostavne ideje koje brzo pripremite.

Bomboni: Najlakši način je kupiti bombone ili kristale od meda od đumbira za brzo i jednostavno rješavanje.

Kriške: Kriške đumbira držite u staklenci meda u hladnjaku. Samo grickajte medeni đumbir kad želite brzo rješenje.

Čaj: Isprobajte ukusni domaći recept za čaj od đumbira

Sastojci: Pomiješajte pola žličice soka od korijena đumbira s istom količinom meda i progutajte ga u jednom potezu.

Nadamo se da će vam ova zdrava kombinacija u mnogome olakšati svakodnevni život.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*