Svaka žena zaslužuje da ovo zna: prirodnim putem uklonite brkove I druge neželjene dlačice sa tijela zauvijek

Mnoge žene muku muče sa dlakama koje rastu po licu.Žene na Bliskom istoku vijekovima koriste ovu smjesu, a veće neko vrijeme je popularna i u Americi.Njen sastav je potpuno prirodan, a pored toga što uklanja dlačice djeluje i umurijuće

Ako vam se smučio vosak ili trake za depilaciju, ili pak neki hemijski preparati, vrijeme je da probate ovu metodu uklanjanja dlačica uz pomoć maske sa medom, zobenom kašom i limunom.

Prednost ove smjese je i što se brzo priprema, a lice vas neće peći jer ne sadrži nijednu hemikaliju. Potpuno prirodno i bezbolno, a najbolje od svega je što je zaista djelotvorna.

Potrebni sastojci za ovu smjesu su:2 kašike meda,1 kašika zobene kaše,2 kašike soka od limuna.

Postupak pripreme:

Sve navedene sastojke dobro pomiješajte da dobijete ujednačenu masu i utrljajte na mjesta na licu odakle želite ukloniti dlačice. Utrljajte nježno praveći kružne pokrete. Smjesu zatim ostavite da stoji 15 minuta. Nakon toga je isperite toplom vodom.

Zatim nanesite hidratantnu kremu kako bi koža ostala njegovana. Postupak ponavljajte 2 do 3 puta sedmično za optimalne rezultate. U roku od mjesec dana dlačice će u potpunosti nestati.

Izvor: novi.ba

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*