Tri jednostavne metode da se ublažite prolećne alergije

Sunčani dani, prijatne temperature i cvetanje biljaka za ljude koji imaju problem sa alergijama predstavlja period koji zahteva poseban oprez, kao i pripremu, kako bi se alergije u potpunosti izbegle ili ispoljile što blaže.

Alergije pogađaju čak 30 odsto svetskog stanovništva, kao i da je ovaj procenat u stalnom porastu. Ova preterana reakcija čovekovog imunog sistema na izloženost supstanci, koja kod većine ljudi ne izaziva reakciju ipak se može, pored antihistaminika, ublažiti i svakodnevnim aktivnostima koji će nam olakšati život.

Tuširanje pre spavanja

Ukoliko ste bili duže vreme na otvorenom, a niste se istuširali pre spavanja, postoji mogućnost da polen ostane na vašoj posteljini i da tokom cele noći budete izloženi uticaju alergena

Trening u zatvorenom

Ukoliko ste jutarnji tip i preferirate treninge u to doba dana, trebalo bi da znate da je koncentracija polena najveća u periodu od 5 do 10 sati ujutro. Stoga, razmislite o tome da trening radite u zatvorenom ili da promenite termin kada vežbate.

Redovno čišćenje životnog prostora

Posteljinu bi trebalo da perete na 90 stepeni da biste eliminisali sve čestice polena. Usisavajte bar dva puta nedeljno i redovno brišite prašinu, na taj način se isto smanjuje prisutnost polena u prostoriji.

izvor novosti.rs

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*