UKOLIKO PATITE OD IŠIJASA I BOLOVA U LEĐIMA: Evo kako da pripremite domaći lijek koji uspješno olakšava bolove…

Evo kako da pripremite domaći lijek koji će uspješno olakšati vaš bol…

Termin išijas se odnosi na bol u donjem dijelu leđa, u predjelu zadnjice i nogu koji se javlja usljed prikliještenog ili iziritiranog bedrenog živca – najvećeg i najdebljeg živca u ljudskom tijelu.

Išijas nije prava medicinska dijagnoza ali predstavlja jedan od najčešćih problema sa leđima u današnje vrijeme. Pored onesposobljavajućeg bola, oni koji pate od išijasa takođe mogu trpeti i utrnulost ili peckanje u nogama.

Mnogi ljudi pokušavaju da olakšaju bol od išijasa pomoću lijekova koji imaju samo kratkotrajan efekat. Takođe moramo napomenuti da, kada je u pitanju išijas, mnogi eksperti preporučuju vežbanje i određene poze joge kao najefektivniji tretman za ovu vrstu problema.

Ovde, pak, možete pročitati kako da pripremite domaći lijek koji će tretirati vaš bedreni živac i uspješno olakšati vaš bol.

U slučaju da niste sigurni da vaši simptomi ukazuju na išijas, ovo je lista najčešćih simptoma išijasa.

Simptomi išijasa:

– Bol koji počinje u donjem dijelu leđa ili sa jedne strane kuka i širi se na zadnjicu i noge ili nogu

– Peckanje u nozi/nogama

– Bol se pogoršava kada sjednete

– Slabost, utrnutost, poteškoće prilikom pomjeranja nogu ili stopala

– Poteškoće prilikom pomjeranja usljed pojave probadajućeg bola

– Konstantan bol u zadnjici

Recept za lijek za išijas i bolove u leđima:

Sastojci:

– 4 čehna belog luka

– 200ml mlijeka

– med (po želji)

Priprema:

Izmrvite češnjeve i zatim ih kuhajte na tihoj vatri. Dok ih kuhate dodajte mlijeko i čekajte nekoliko minuta dok ne počne da vri. Zatim mlijeko skinite sa vatre.

Primjena:

Ovu mješavinu konzumirajte jednom dnevno i ubrzo ćete primijetiti olakšanje od bolova. To će se desiti zato što bijeli luk posjeduje antiupalna dejstva koja će smanjiti i spriječiti oticanje bedrenog živca.

Dodatni savjet:

Za najbolje rezultate kombinujte ovaj lijek sa vježbama ili istezanjima za olakšavanje bola usljed išijasa. Dovoljno je da uradite samo nekoliko vježbi za istezanje par minuta u toku dana i vaš bol će u potpunosti nestati.

Izvor: net

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*