3 PUTA DNEVNO UZIMAJTE OVAJ PRIRODNI NAPITAK I NOGE VAM NEĆE OTICATI: Ubrzava metabolizam i izbacuje vodu iz organizma

Kada temperature pređu 30 podjeljak Celzijusove skale, mnogi se osjećaju malaksalo i pospano, ali veliki je i broj onih koji muku muče s oticanjem nogu. Tome doprinosi i dugo sjedenje i stajanje, a ovaj problem umije da bude jako neprijatan.

Najčešće otiču stopala i dio noge oko skočnog zgloba zbog pritiska koji trpe, a simptomi koji se javljaju su trnjenje nogu, bol, kao i osjećaj težine u nogama. Razlog što zdravim osobama noge otiču tokom ljetnjih mjeseci je proširenje krvnih sudova koje se dešava usljed izlaganja toploti.

Kako biste riješili ovu neprijatnost, povremeno tuširajte noge hladom vodom, a ljekari savjetuju da podignete noge kada ste u prilici.

Važno je i da odaberete udobnu obuću koja vam neće praviti pritisak, a oni koji dosta sjede zbog posla, treba da što češće prošetaju nakratko. Oticanje nogu kod zdravih osoba može se spriječiti uzimanjem više tečnosti, prvenstveno vode i čajeva,a preporučije se i prirodni napitak koji će ubrzati metabolizam i izbacivanje viška tečnosti iz tijela.

Usitnite list peršuna i prelijte sa 4 dl vode, poklopite i ostavite preko noći da odstoji.Ujutru procjedite, dodajte sok od limuna,a ovu količinu popijte iz tri puta.

Ako vas muče otekla stopala, u svakodnevnu ishranu uvrstite više voća i povrćam voće i sezonsko povrće, dobre diuretike, s tim što se morate posavjetovati s ljekarom ukoliko uzimate medikamente koji djeluju na isti način.

Dobar izbor su cvekla, grožđe, boranija, bundeva i ananas su dobar izbor, ali i maslinovo ulje paradajz i slatka paprika.

NOVI.BA

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*