8 tegoba koje uspjesno lijeci svinjskaa mast

Pored tradicionalne poznate primjene u prehrani, svinjska mast se koristi i za liječenje pojedinih bolesti.

Nešto što je neophodno prilikom korištenja svinjske masti u liječenju je njeno pranje u devet voda. To znači da se mast ispire 9 puta uvijek s novom vodom prije nanošenja na tijelo.

Rješavanje ginekoloških problema

Svinjska mast se često koristi kod žena koje imaju upalu jajnika kao i neugodan iscjedak. Kod ovog tretman potreban vam je tampon od sterilne gaze, koji se utopi u svinjsku mast te se stavlja unutar rodnice i drži tijekom noći i tako tijekom tjedan dana.

Lijek protiv kašlja i bronhitisa

Kod djece se često koristi u obliku lijeka za kašalj i bronhitis. U ovom slučaju mast je najdjelotvornija ako se pripremi oblog koji se stavlja na grlo. Ne smije se koristiti ako dijete ima povišenu temperaturu.

Lijek za hemoroide

Jedan od načina rješavanja hemeroida je svinjska mast. Ona se nanosi na bolno mjesto te ubrzo potpuno miče neugodu: svrab, peckanje, crvenilo, upalu….

Svinjska mast za kožu

Ako već duže vrijeme imate problem s prištićima pokušajte s premazivanjem lica ili dijela tijela gdje se javljaju prištići svinjskom masti. Rezultati mogu biti očaravajući. U narodnoj medicini svinjska mast koristi se i za ispucane pete, laktove pa i kod suhih ruku.

Svinjska mast je idealna za kosu

Ako se borite sa suhom kosom, svinjska mast će vam pomoći. Oni koji su koristili svinjsku mast za kosu kažu da se njihova kosa skroz izmijenila i da je postala mnogo lepršavija i bujnija. Tretman je veoma jednostavan – mast treba nanijeti na kosu prije pranja, odnosno na prljavu kosu. Poslije pranja kosu isprati kamilicom, tj. čajem od kamilice. Rezultati će biti izvanredni.

Svinjska mast u kremama za lice

Zbog toga što svinjska mast nema baš lijep miris, u nju se ubacuju soda bikarbona kao i kamilica i neven, kako bi se taj miris poboljšao. Nekada, kada nisu postojali popularni i poznati brendovi krema za lice i ruke, ljudi su koristili svinjsku mast u tu svrhu i nisu se žalili, štaviše lice i ruke su im mnogo bolje izgledale nego što je to danas slučaj.

Protiv strija

Kao prirodan lijek idealna je mast i za strije i akne. Žene koje su se tek rodile često imaju probleme sa strijama. Za njih je svinjska mast prava stvar. Neugodan miris svinjske masti može se neutralizirati miješanjem s nekom drugom kremom, a nakon toga se dobro utrlja na mjesto gdje se nalaze strije. Nakon nekog vremena, strije nestanu

Rješavanje problema sa sinusima
Pomoću štapića za uši namažite mast na ulaze u nosnice i potom ih zatvorite. Dok ležite na leđima mast bi trebala ublažiti bolove koji su se javili zbog sinusa. Moguće je ponavljati ovaj postupak i nekoliko puta na dan.

Izvor: Noviživot

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*