Bore će same Nestati: Za čudesnu masku sve potrebne sastojke imate u svom domu

Ništa ne može odati godine jedne žene kao bore, još ako se nalaze na vidnim mjestima postaju prava noćna mora. Iako nas na televiziji bombarduju svakodnevno kozmetičkim preparatima koje reklamiraju, od raznih krema za njegu kože do čajeva koji pomažu pri mršavljenju, ništa nije bolji lijek nego kao priroda koju nam je Dragi Bog kreirao i u njoj dao lijek za ljude na ovom svijetu.

Nažalost, mnogi zanemaruju značaj alternativne medicine te se okreću skupim farmaceutskim lijekovima koji su puni hemikalija i narkotičkih sredstava, a kao što najhrabriji među farmaceutima kažu, nijedan lijek iz apoteke ne liječi bolest, samo ublažava simptome i mi imamo prividnu sliku da nam je bolje, a ustvari se bolest samo utišala i sprema se za novi napad.

Da prijeđemo na temu iz naslova…

Da biste se riješili bora prirodno i bez bacanja novca pokušajte sa ovim receptom. Sastojci, 4 kašikice vazelina, 2 kašikice meda, 2 žumanca, 2 kašike maslinovog ili bademovog ulja.

Od navedenih sastojaka napravite masku i na nanesite je na lice, prije spavanja, rezultati će vas oduševiti. Bore i podočnjaci su prisutni znakovi starenja, lošeg tretmana kože i loših životnih navika.

Iako ne možemo preokrenuti i zastaviti starenje, s malo pažnje možemo odgoditi pojavu bora i vrećica ispod očiju, ili barem uraditi da se što manje primjete. Iako postoje mnoge kreme protiv bora, serumi, dodaci, prirodni način za uklanjanje su uvijek poželjni. Usvajanje zdravog načina života također pomaže uz prestanak pušenje.

novi.ba

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*