Četiri začina iz kuhinje koji rešavaju dijareju nakon prve upotrebe

Masna hrana, začinjeno meso i konzumiranje prve zimnice u obrocima u kombinaciji sa brzom hranom opterećuju organizam dovodeći do poremećaja rada creva, nadimanja, bolova u stomaku, dijareje i zatvora. Ova hrana osim što utiče direktno na zdravlje, problem koje izaziva direktno utiču i na energiju i svakodnevne aktivnosti koje obavljamo.

Najčešće bivaju pogođeni organi za varenje, ali i ozbiljna oboljenja unutrašnjih organa, poput želuca, srca, žučne kese, pankreasa. Prvi simptomi da nešto nije u redu i da moramo promeniti način ishrane i izbaciti tešku hranu je poremećaj u radu creva.

Donosimo vam četiri začina iz kuhinje, koji će učiniti da dijareja u potpunosti nestane.

Cimet
Pola kašičice cimeta u prahu pomešajte sa šoljom toplog mleka, dodajte malo meda, pa promešajte i lagano popijte. Pomoći vam može i čaj od cimeta. Kuvate ga tako što kašičicu cimeta u prahu ubacite u 250 mililitara ključale vode. Poklopite i ostavite 15 minuta. Procedite i pijete toplo.

Korijander
Seme korijandera izgnječite u avanu. Jednu kašiku prelijte šoljom ključale vode i držite na tihoj vatri dva-tri minuta, ostavite da odstoji 15 minuta pa procedite. Pijte po četvrtinu čaše pre svakog obroka.

Pelin
Jednu kašiku suvog isitnjenog pelina prelijte čašom ključale vode, kuvajte deset minuta pa ostavite da odstoji jedan sat. Potom procedite i pijte po kašiku-dve toplog odvara dnevno (možete dodati med).

Kim
Kim podstiče rad želuca i deluje umirujuće na creva. Karvon je glavni sastojak, i zaslužan je što kim rešava nadutost i deluje na crevne bakterije. Seme kima izdrobite i usitnite, prelijte sa 250 mililitara ključale vode i poklopite. Ostavite da odstoji par sati, a zatim ga nezaslađenog popijte pre jela.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*