DOKTORI NEMAJU OBJAŠNJENJE: Ovo je SAVRŠEN lijek za artritis, rak, holesterol, prehladu, mršanje i još 10 drugih bolesti

Potrebno je da samo skuhate ova dva sastojka i vaš nevjerovatni lijek je spreman za upotrebu! Riječ je o dvije čudesne namirnice – med i cimet.

Med sadrži mnogo vitamina i minerala i zato je jedna od najzdravijih namirnica na svijetu. Ima antibakterijska i antigljivična svojstva, što ga čini odličnim antiseptikom.

Kada se med pomiješa sa cimetom dobijamo veću učinkovitost. Cimet je veom zdrav, ubrzava proces mršavljenja, poboljšava spavanje i smanjuje nivo šećera i holesterola u krvi.

Široka je primjena ove kombinacije, a najbolja stvar je što nije skupa i lako je dostupna.

Ovo su neka oboljenja koja se uspješno mogu liječiti sa ovim lijekom:

Infekcija žučne kese

U ovom slučaju pomiješajte 2 kašike cimeta sa jednom kašikom meda u čaši tople vode. Pijte nekoliko dana.

Holesterol

Ova kombinacija smanjuje nivo holesterola za 10% u samo2 sata. Pomiješajte 3 kašike cimeta i 2 kašike meda u šolju čaja i redovno pijte.

Bolesti srca

Napravite pastu od meda i cimeta, a možete je namazati i na crni hljeb.Odlično je kao prevencija srčanog i moždanog udara.

Artritis

U čašu vode pomiješajte kašiku cimeta i dvije kašike meda. Pijte ujutru i naveče zbog liječenja hroničnog atritiisa, a ako konzumirate redovno moći ćete spriječiti rak.

Imuni sistem

Konzumacija meda i cimeta jača naš odbrambeni sistem i štiti tijelo od bakterija i virusa.

Prehlada i gripa

U slučaju kašlja i začepljenosti nosa, uzmite kašiku meda sa 1/4 kašičice cimeta i koristite tri dana.

Izvor: narodnamedicina

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*