Efikasna domaća mast za dječiji kašalj koju možete napraviti sami

Ako vaše dijete muči bolesno grlo i kašalj praktično cijelu zimu – obavezno probajte napraviti ovu čudesnu mast!

Veoma lako se priprema, posjeduje samo 2 sastojka, ali veoma je delotvorna. Prije svega, bezbijedna za vaše dijete, lijepo miriše, a za njenu pripremu treba odvojiti samo dvadesetak minuta.

Za pripremu ove masti biće potrebno:

– 50 gr propolisa
– 50 ml suncokretovog ulja
– emalirana posuda za vodenu paru

Propolis možete nabaviti kod provjerenih pčelara (što sam i ja uradila) ili u specijalizovanim radnjama i apotekama.

Može biti u mekanom obliku ili u komadićima, različitih boja – od svijetle do tamno braon. Pri toploti se omekšava i izgleda kao plastelin, na hladnoći postaje tvrd.

Priprema masti:

U emajliranu šerpicu naspite ulje i stavite u njega propolis. Šerpicu stavite u drugi sud i topite lagano na vodenoj pari, na tihoj vatri, dok propolis ne postane mekan.

To se dešava prilično brzo. Procijediti i nasuti u odgovarajuču teglicu i ohladiti. Kao rezultat dobili smo ljekovitu domaću mast sa lijepim mirisom.

Mast utrljavajte u grudi, leđa i noge dijeteta, 2 puta dnevno.

Kod jakog kašlja možete davati dijetetu po 1/4 kašikice masti dnevno, da proguta ili rastopiti je u toplom mlijeku i dajte dijetetu da popije.

Za one koji ne znaju:

Propolis je novo čudo lijek pčelinje porodice. Svima su poznata ljekovita svojstva meda, polena, voska i matičnog mleća. Ali, za lijećenje bolesti propolisom malo ljudi zna.

U posljednjih nekoliko godina ruski naučnici i ljekari napreduju, uzimajući recepte iz riznice tradicionalne medicine na bazi propolisa (ili pčelinjeg ljepka).

Uz pomoć ljekovite masti sa propolisom postale su izlječive mnoge kožne bolesti od običnih dugozarastajućih rana i opekotina, preko čireva na želucu i dvanaestopalačnom crijevu, hemoroida, gripa, radikulitisa, išijasa, tuberkuloze (od 4 do 10 mjeseci), do ekcema, lišajeva i čireva na koži, ginekoloških oboljenja i mnogih drugih bolesti.

Izvor: Uspesnazena.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*