Evo šta morate odmah učiniti za svoje zdravlje! JAJE JE SVE ŠTO VAM TREBA DA KONTROLIŠETE ŠEĆER U KRVI

Dijabetes je veoma česta bolest. Kako biste je spriječili potrebno je da jedete zdravu hranu i da se oslobodite stresa i nervoze. Ako već bolujete od ove bolesti., trebate znati da nije kraj svijeta, potrebno je samo da pijete lijekove na vrijeme i da se hranite zdravo.

Ne vrijedi vam jesti slatkiše i nezdravu hranu, a onda popiti lijek. Od toga efekta nemate. Trebate znati da su dijabetičari mnogo osjetljivi na povrede jer im rane teško zarastaju. Nepridržavanje pravila u vezi dijabetesa, može dovesti do toga da oslijepite, bude vam amputirana noga ili da umrete.

To vas upozoravamo jer mnogi ljudi ne shvataju dijabetes ozbiljno, već i uz dobijenu dijagnozu jedu slatkiše i nezdravu hranu. Ako bolujete od dijabetesa potreban vam je poseban režim ishrane. To se posavjetujte sa ljekarom. Trebate znati da se taj režim prepručuje i onima koji ne boluju do dijabetesa. Dajte sebi vremena i navići ćete se. Ovdje ćemo vam pokazati jedan recept koji vam može pomoći u sprječavanju dijabtesa, ali i regulisanja istog kod oboljelih. Potrebni sastojci: – 10 ljutih papričica – 2 jaja

Priprema: Razbijte jaja i pomiješajte s papričicama koje ste usitnili. Pomiješajte sve dobro i dodajte malo morske soli. Vaš lijek je spreman. Konzumirajte ga nekoliko dana i drastično ćete smanjiti šećer u vašoj krvi!

Izvor: megagiga.info

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*