Kurkuma i Med: Kombinacija koja jača kosti, smiruje alergije, a popravlja I raspoloženje..

Kurkuma je jedan od najzdravijih prirodnih lijekova. Vrlo je dobra za kosti i zglobove, a takođe pomaže i u prevenciji bolesti.

Kurkuma detoksikuje jetru i čisti bubrege, ubrzava metabolizam i samim tim reguliše težinu. Također je veoma dobar začin koji podiže raspoloženje, pomaže kod artritisa, ali i oštećene kože.

Dijelimo sa vama jako kvalitetan napitak od kurkume koji će ojačati vaš organizam i spriječiti nastanak mnogih bolesti:

Sastojci koji će vam biti potrebni:

100 grama meda,1 kašika kurkume u prahu,prstohvat crnog papra,1 kašičica limunove korice,2 kašike jabučnog octa

Upute za pripremu ovog recepta:

U zdjelu dodajte med sa kurkumom, pomiješajte, a zatim pospite papar preko.Pustite da se sjedini, pa nakon toga dodajte koru limuna i dvije kašike jabučnog octa.Dobro izmiješajte i spremite u teglu.

Kako se koristi:

Uzimajte ga svakodnevno po kašiku za jačanje imunološkog sustava i smirivanje sezonskih alergija.U slučaju prehlade ili gripe, uzimajte pola čajne kašičice svaki sat prvog dana tretmana, nastavite uzimati pola kašičice svaka 2 sata, a treći dan istu količinu uzimajte tri puta dnevno.

Za liječenje respiratornih stanja poput problema s plućima, astme i bronhitisa, uzimajte pola kašičice tri puta dnevno.Imajte na umu da biste zlatni med trebali držati u ustima dok se ne otopi prije nego što ga progutate.

svezazdravlje.site

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*