Med i Kopriva: Moćni lijek za anemiju, migrene i nesanicu

Malo koja biljka ima tako širok popis provjerenog ljekovitog djelovanja na ljudsko zdravlje kao što ga ima kopriva. Samo 2 kašike meda sa koprivom dnevno mogu da izliječe migrenu, jetru, poremećaj sna, a danas ćemo sa vama podijeliti i recept.a

Kopriva je najbolji prirodni prečišćivač krvi i najbolja ljekovita biljka za formiranje krvi.Ima pozitivan uticaj na gušteraču i smanjuje smanjuje sadržaj šećera u krvi.

Ova biljka takođe liječi bolesti i upalu urinarnog trakta kao i bolesti zadržavanja urina. Naročito se preporučuje na proljeće.Ova biljka predstavlja odličan diuretik, sredstvo koje sprečava anemiju.

Evo i recept za med od koprive

 

Sastojci koji će vam biti potrebni:

1kg lišća koprive,2 limuna,2 jabuke,pola kilograma meda,želatin, najbolje pektin

Upute za pripremu recepta:
Pomiješajte koprivu i jabuke. Sastojke zajedno sa dva limuna ubacite u blender i miksujte dok ne dobijete meku smjesu. Dodajte med i želatin. Dok je mješavina topla ubacite je u tople tegle. Svaki dan konzumirajte dvije kašike prije obroka.

Kako ga koristiti:

Dobijenu smješs ostavite u frižideru ili tamnom i suhom prostoru.1-2 čajne kašičice razmutite u čaši vode – po mogućnosti tople. Pijte dva puta dnevno. Kopriva je najbolji način da prečistite i poboljšate svoju krvnu sliku.

Ima pozitivan efekat na gušteraaču i pomaže prilikom snižavanja šećera u krvi.Često se koristi i za tretiranje jetre i žučne kese, poremećaja sna, tumora u jetri, stomačnih grčeva, čireva, ali i plućnih bolesti. Nakon nekog perioda korišćenja koprive, pucaćete od zdravlja i energije.Spremite i vi ovaj moćni recept od meda i koprive!

Izvor: webtribune.rs

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*