NAJBOLJA VODENA DIJETA IKADA: Skida pola kilograma na dan!

Na vodenoj dijeti se može izgubiti pola kilograma dnevno.

Međutim, ona smije da se sprovodi svaki drugi dan. I to ne na duge staze, već povremeno. Savjetujemo ovakav način ishrane jednom nedeljno.

Doručak

Velika čaša vode ili čaja ili prirodnog soka. Voća i sokova možete da jedete i pijete koliko god želite.

Za vrijeme prepodneva

Velika čaša vode, čaja ili prirodnog soka. Nekoliko voćki, po mogućnosti kombinujte različite vrste. U zavisnosti od doba godine, najviše vode sadrže – jesen/zima: grožđe i citrusi; proljeće/ljeto: dinja i lubenica.

Ručak

Velika čaša vode prije jela i čaj poslije jela. Jelovnik se sastoji od sirovog povrća za salatu u količini po želji, s dodatkom sirćeta, ulja, limuna i začina po želji. Salati možete dodati i masline. Smijete da jedete bilo koju vrstu sirovog i konzervisanog povrća: špargle, artičoke, celer, zelenu salatu, šargarepe, paprike, krastavce, luk, kukuruz, soju, paradajz,…

Užina

Velika čaša vode ili čaja ili prirodnog soka. Čaša mlijeka ili jogurta ili 30 grama sira ili jedna voćka.

Večera

Popijte čašu vode prije i šolju čaja poslije jela, 100 grama mesa (piletina, teletina) ili 150 grama ribe (oslić) ili jedno jaje sa povrćem i voćem.

Oprez: Dijetu ne smijete sprovoditi tokom cijele nedelje, jer će izazvati disbalans materija u organizmu. Smije da se primjenjuje najčešće svaki drugi dan. I to ne dugotrajno, nego samo povremeno.

Važno: Pijte bar osam čaša vode dnevno, a ishrana treba da je bogata namirnicama koje sadrže mnogo vode kao što su voće i povrće. I za kraj imajte na umu da ni jedna dijeta nije apsolutno dobra za vaše zdravlje. Zato, prije nego što pređete na “nov” režim ishrane, potražite savjet od ljekara.

Izvor: nadlanu

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*