NEĆETE VJEROVATI KOLIKE SU MOĆI OVE BILJKE: Melem za kožna oboljenja, artritis, hemoroide

Krasula ima mnogobrojne zdravstvene prednosti. Njena lekovita svojstva pomoći će da se oslobodimo raznih oboljenja, jer ima anti-upalna, antivirusna i bakterijska svojstva.

Opekotine, modrice, uganuća, rane, posekotine, čirevi: Napravite kašu od lišća i pričvrstite je na oštećenu površinu kože, pa previjte zavojem. Promenite oblogu kada se kaša osuši, za 2 – 3 sata.

Artritis, artroza: Od 10-15 listova iscedite sok i namažite zglobove pre spavanja.

Angina, upala krajnika: Iscedite sok od 10 listova i rastvorite ga u 200 ml vode. Grgoćite 3-5 puta dnevno.

Herpes na usnama: Iscedite sok od nekoliko listova krasule i namažite zahvaćeno područje svakih 30 minuta. Potopite deo pamučne maramice u sok, stavite ga na zahvaćeno mesto i pričvrstite flasterom.

Žir na želudcu: Pojedite na prazan stomak 2 lista krasule, ne zaboravite da ih temeljno sažvaćete.

Hemoroidi: Pričvrstite isečen list na problematično mesto i odmah ćete osetiti olakšanje. Napomena: ukoliko primetite bilo kakvo krvarenje i pre upotrebe krasule obavezno se posavetujte sa lekarom.

Pažnja! Pri upotrebe krasule treba da budete veoma oprezni i da ne preterujete sa količinom. Ukoliko preterate može doći do mučnine, dijareje ili čak gubitka svesti.Ukoliko imate bilo kakav ozbiljniji zdravstveni problem obavezno se posavetujte sa lekarom.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*