OBLOZI OD KUPUSA SU LIJEK: Evo šta će da se desi ako ih stavite na grudi, noge ili vrat

Mnogi ljudi obožavaju da jedu kupus. Ali, čak i oni kojima ovo povrće malo teže pada na stomak, ne bi trebalo da se odreknu njegovih lekovitih svojstava, jer oblozi od listova kupusa mogu da naprave čuda.

Koliko je ovo zdrava biljka govori podatak da mnogi kupus upoređuju s magnetom, jer “izvlači” bolesti iz organizma.Ukoliko imate neke od ovih problema, samo stavite par listova kupusa na problematično mesto i rešićete se muka.

Otekline na rukama i nogama:Ako imate problema s natečenim udovima, samo ih obmotajte listom kupusa i pričvrstite zavojem. Preporučuje se da prespavate s listom kupusa na sebi.

Štitna žlezda: Ako želite da poboljšate rad štitne žlezde, pre spavanje stavite list kupusa na vrat i ogrnite se šalom. Uklonite ga ujutro.

Glavobolje: Stavite list kupusa na bolni deo glave i čekajte da nesnosne glavobolje prestanu.

Bol tokom dojenja: Slično uradite i kada vas bole grudi. Kupus će ublažiti bol.

Upala pluća: Ukoliko imate jaku groznicu koju ne uspevate da skinete lekovima, prekrijte kupusom grudi, a čim se list sasuši, stavite novi.

Posledice injekcija: Nakon primanja penicilina, na zadnjici često mogu da se jave bolni i tvrdi čvorovi. Listovi kupusa će umnogome ublažiti i skratiti bol.

Izvor: Telegraf.rs

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*