PRIRODNI LEKOVI ZA POBOLJŠANJE SLUHA. SPREČITE POJAVU GLUVOĆE!

Gluvoća je ozbiljno stanje i ne može se lečiti. Teški slučajevi gluvoće čine ljude nesrećnim, jer uz pomoć zvuka možete toliko naučiti o svetu! Užasna pojava je urođena gluvoća, ali još je gora kada savršeno zdravi ljudi zbog svoje nepažnje i nepažnje prema zdravlju izgube sluh.

Sluh može biti prigušen tokom prehlade zbog curenja nosa. U ovom slučaju je neophodno koristiti sredstva koja ublažavaju upale u predelu ušiju i leče privremeni gubitak sluha. Ponekad se sluh pogoršava zbog ignorisanja pravila lične higijene – neophodno je očistiti uši, sumporni čepovi su opasni.

Još jedan razlog: starenje, godine oduzimaju akutni sluh… Neophodno je paziti na uši ako želite da doživite starost i istovremeno dobro čuti.

KAKO POBOLJŠATI SLUH

Tradicionalna medicina može da pomogne ušima. Pre samo jedan vek, ovi recepti su se koristili za lečenje gluvoće i raznih upala uha. I to ne bez uspeha! Pogledajte najefikasnija prirodna slušna pomagala.

DOMAĆI LEKOVI ZA DOBAR SLUH

 1. Med i cimet
  Pomešajte jednake proporcije meda i cimeta. Ovu smesu treba jesti svakodnevno, dovoljno je 3 kašike u jednom danu. Ojačaće sluh i stimulisati telo da se bori protiv štetnih bakterija.
  1. Crveno vino i zeleni čaj
   Crveno vino je poput zelenog čaja bogato antioksidantima. Oni štite dlake u unutrašnjem uhu. Njihova funkcija je veoma važna – prepreka je za bakterije koje mogu prouzrokovati gubitak sluha. Uključite čaj češće u režim pijenja, ponekad sebi dozvolite da pijete vino.
  2. Beli luk
   Na Siciliji se beli luk smatra univerzalnim lekom za sve bolesti. Da biste poboljšali sluh, iscedite sok iz nekoliko čena belog luka, pomešajte ga u jednakim razmerama sa maslinovim uljem. Provucite ulje kroz gazu. Smesu treba kapati u uši 2 puta dnevno, 3-4 kapi, nakon završetka sipanja kapi, potrebno je pokriti uši pamučnim peškirom.
  3. Sok od crvenog luka i sok od belog luka
   Ne možete da smislite jače piće! Pomešajte 30 ml soka od crvenog luka i 30 ml soka od belog luka. Ovu snažnu smesu treba piti nekoliko puta dnevno. Rezultat će biti brzo primetan, sluh postaje oštriji, u ušima prestaju svaka upala. Sve zahvaljujući neverovatnim antibakterijskim svojstvima pića!

  Takođe, masaža je vrlo korisna ako imate nelagodnost u predelu ušiju. Istrljajte ušnu školjku i područje iza ušiju. Maženje i trljanje pomoći će vam da tonirate uši nakon slušanja glasne muzike ili oštrih neprijatnih zvukova. Zapamtite da je higijena ušiju veoma važna, ne zanemarujte je. Tada će vaš sluh biti valjan do duboke starosti!

  Svi žele dobro da čuju. Pokažite svojim voljenima ove informacije, njihove uši će vam biti zahvalne!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*