Samo promućkajte ovu ČUDNU stvar u ustima i gledajte kako vam se DESNI za par dana vraćaju u prvobitno stanje!

Povlačenje desni je stanje u kojem se desni povuku sa površine zuba. To je jedan oblik bolesti desni. Ovo je posljedica loše higijene. Postoji niz tretmana, u zavisnosti od težine. Što je ranije postavljena dijagnoza, to je ishod bolji.

NAJBOLJI DOMAĆI NAPITAK ZA SKIDANJE SALA: Možete smršati i do 7kg za 10 dana! (VIDEO)

Podržite naš rad, lajkujte, sherujte video i kliknite na crvenu dugme "prati(subscribe)" BESPLATNO JE. Hvala.

 • Prirodno liječenje u ranim fazama može da pomogne da se spriječi širenje bolesti. Ako imate simptome u kasnijim fazama, konsultujte stomatologa.Povlačenje desni može izazvati sramotu i neugodnost. Prema WebMD-u, recidija gumene linije je kada se vaše drške počnu izvlačiti iz zuba, stvarajući prazninu koja može dovesti do nastanka bakterija. Neki uobičajeni uzroci su hereditizam, bolesti desni, nepravilna higijena i pušenje.

  Recesija desni nije nešto što bi trebalo da ignorišete. Ako se ne liječe, povučene desni mogu izazvati infekciju i na kraju propadanje zuba. Međutim, ne osjećajte se kao da je sve izgubljeno kada vidite vidove znakove povlačenja desni. Imate opcije.

  Zeleni čaj

  Zeleni čaj se može koristiti za ublažavanje upale desni i uništavanje bakterija koje mogu dovesti do ozbiljne infekcije. Pijete toplu čašu zelenog čaja svakog dana kako biste držali desni.

  Aloe vera

  Može se koristiti za zaštitu desni od infekcije ili za liječenje postojeće infekcije. Sve što treba da uradite jeste da koristite biljni gel za čišćenje zuba (posle redovnog četkanja) nakon svakog obroka.

  Susamovo ulje

  Susamovo ulje je nevjerojatna zamjena za ispiranje usta jer ima svojstva koja se bore protiv razvoja tartara i plaka. Ovo rješenje možete iskoristiti kod povlačenja desni. U osnovi, iskoristite četvrtinu mjere ulja kako biste isprali usta. Topli sloj ulja prevlači zub i čini opstrukciju od mikroorganizama.

  Eukaliptusovo ulje

  Eukaliptus je ulje koje uklanja mikroorganizme u ustima i nadalje ublažava bol kod otečenih desni. Njegova obrambena svojstva jačaju razvoj tkiva. U osnovi, protrljajte malu količinu ulja posebno na desni. Dopustite da se stoji nekoliko minuta prije ispiranja bez s vodom. Korištenje iz dana u dan uzrokovat će zacjeljivanja desni i štititi usta od destruktivnih otrova.

  Izvor: novi

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*