Najjači prirodni antibiotik: Pobjedite prehladu za tri dana

Mnogi od vas su već imali neko iskustvo sa kurkumom. Neko ju je koristi kao začin, mnogi su pripremali napitak. Zlatno mleko koji je idealan za zglobove i kičmu, a neko je samo video kesice ovog žutog praha u većim marketima ili radnjama sa zdravom hranom i pitao se čemu služi.

Ali, malo ko zna da je kurkuma, u kombinaciji sa medom veoma dragocen i neprocenljiv prirodni lek. On poseduje veoma jako protivupalno dejstvo, koje ne samo da uništava bakterije koje izazivaju bolesti, već i promoviše prirodnu odbranu.

Za razliku od sintetičkih antibiotika, kojima su prepunjene apoteke, takav lek nema negativan efekat na crevnu mikrofloru.

Naprotiv, konzumiranjem kurkume i meda značajno se poboljšava varenje i povećava se aktivnost korisne flore u crevima. O tome svedoče potvrde naučne literature.

U Ajurvedi je ovo tradicionalni lek protiv prehlade. Zato nemojte kod prvih simptoma bolesti odmah krenuti u apoteku, već spremite korisnu i lekovitu smesu – „Zlatni med“, mešanjem kurkume u prahu i meda.

Zlatni med – najjači prirodni antibiotik. Recept:

Kod prvih simptoma prehlade pripremite smesu koju ćete koristiti 3 dana. U 100 gr meda dodajte 1 punu supenu kašiku kurkume, dobro promešajte i preručite u stakleni sud.

Uzimati kod prvih simptoma prehlade

1 dan – na svakih sat vremena po pola kafene kašike, u toku celog dana
2 dan – na svakih dva sata po pola kafene kašike
3 dan – tri puta dnevno po pola kafene kašike

Smesu neophodno sisati u ustima do njenog potpunog rastapanja.

Obično, nakon tri dana prehlada jenjava i organizam se oporavlja. Sama sam zaustavljala prehladu ovom smesom, bez ikakvih tableta.

Ovu smesu možete takođe koristiti u kompleksnom lečenju respiratornih oboljenja, uzimajući po 1 kafenu kašičicu tri puta dnevno u toku nedelje. Možete je dodavati u mleko ili čaj.

Treba da znate:

Ako uzimate bilo kakve lekove, konsultujte se sa svojim lekarom. Pogotovo, ako patite od hemofilije i hipertonije, jer kurkuma razređuje krv i snižava pritisak, mada će za većinu ovo biti samo veliki plus.

Ali, pored snižavanja pritiska, kurkuma može da izazove pad nivoa šećera u krvi. Osobe, koji pate od dijabetesa, takođe se moraju konsultovati sa svojim lekarom. Ali, ono što je zaista opasno – konzumirati kurkumu ako imate oboljenje žučne kese i taloženja kamenja u njoj, jer kurkuma izaziva kontrakciju mišića žučne kese.

Savet plus:

Indo-tibetanska medicina glasi: ako koristite kurkumu posle obroka – deluje na grlo, pluća,  a za vreme obroka – na sistem za varenje, posle obroka – na debelo crevo i bubrege.

Izvor: uspesnazena.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*